Generalitat de Catalunya. Govern de la RepúblicaL’1 d’octubre de 2017 Catalunya va celebrar un referèndum d’autodeterminació on hi van participar 2.286.217 persones, el 90,2% de les quals van votar a favor de la independència del país. Durant la jornada, la violència dels cossos de seguretat de l’Estat van provocar 1.066 ferits d’entre una ciutadania que en tot moment va exercir resistència pacífica en defensa de la democràcia.

Deu dies més tard, el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va fer una proclamació suspensiva de la República tot fent una darrera crida de diàleg a l’Estat i a l’espera de mediació internacional.

El 27 d’octubre el Parlament va votar a favor de proclamar la República catalana i d’instar al Govern de la Generalitat a aplicar-ne els seus efectes mitjançant el desenvolupament de la llei de transitorietat jurídica i l’obertura del procés constituent, per 70 vots a favor, 10 en contra i 2 en blanc.

El mateix dia, però, l’Estat va aplicar l’article 155 de la Constitució contra Catalunya, que va suposar la destitució de tots els membres del Govern, el cessament de prop de 150 alts càrrecs i la intervenció efectiva de la Generalitat, així com la convocatòria d’eleccions catalanes pel 21 de desembre.

El resultat d’aquestes eleccions convocades pel president Mariano Rajoy va atorgar majoria a les forces partidàries de l’aplicació de la República (JxC, ERC i CUP), que van obtenir 70 escons enfront dels 57 aconseguits pels partits que van donar suport a l’aplicació de l’article 155 i la consegüent suspensió de l’autonomia (C’s, PSC i PP).

Com a conseqüència de l’actuació dels òrgans judicials espanyols, el vicepresident Junqueras i el conseller Forn són a la presó en caràcter preventiu però incondicional, els consellers Mundó, Borràs, Rull, Turull, Bassa i Romeva hi van passar 32 dies i el president Puigdemont i els consellers Ponsatí, Comín, Puig i Serret es troben en situació d’exiliats polítics a Brussel·les des de finals d’octubre. Les persones represaliades, acusades i investigades per part de l’Estat en aquest procés democràtic i pacífic es compten per centenes.

Aquesta web és un espai de preservació del mandat democràtic sorgit de la voluntat ciutadana expressat en totes les eleccions recents. Hi trobaràs l’activitat present i futura, així com informació de tot tipus i canals diversos a través dels quals en podràs formar part. Creiem en els valors democràtics, la pau i la justícia i és la nostra obligació treballar per preservar-los. I creiem i treballem per una República catalana que ha d’oferir millors oportunitats per a tothom. Visca Catalunya!

Catalunya-Bèlgica, gener de 2018


Visit and enjoy the site Generalitat de Catalunya. Govern de la República, belonging to category Independence movement

governrepublica.org
1
0.0/5 for 0 rate
02-03-2018
Generalitat de Catalunya. Govern de la República

RSS feed Generalitat de Catalunya. Govern de la República: Govern de la República

Related sites Generalitat de Catalunya. Govern de la República

1908-2008 Centenari de la Estelada
Història de l'estelada - 1908-2008 CENTENARI DE LA SENYERA ESTELADA - CENT ANYS...
Empaperem
Organitza't al teu municipi i surt a empaperar els carrers de llibertat!
LET CATALANS VOTE
A majority of Catalans have repeatedly expressed in different ways the wish to exercise their...
Acord d'Esquerres per la República Catalana
Membres dels corrents partidaris de la independència d’ICV, EUiA, CCOO, la UGT i Unió de...
 
Powered by Arfooo directory © 2007 - 2016    Generated in 5.079 Queries: 7       Newsletter